חציל בטחינה
קלאסיקה של המטבח המזרח-תיכוני: חציל קלוי עם טחינה עשירה ונגיעות תיבול מעודן.
מצרכים
- 2 חצילים בינוניים, קלויים עד שהבשר רך
- 3 כפות טחינה גולמית איכותית
- 1/4 כוס מים קרים (או יותר, לפי המרקם הרצוי)
- מיץ מחצי לימון טרי
- 1 שן שום כתושה דק
- קורט כמון (אופציונלי, להעמקת הטעם)
- 2 כפות שמן זית
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- פטרוזיליה קצוצה להגשה
- גרגרי רימון לקישוט (אופציונלי)
אופן הכנה
- שורפים את החצילים על להבה גלויה או גריל, מסובבים מדי כמה דקות עד שהקליפה שחורה והבשר רך לחלוטין. מניחים בצד להתקרר ולאחר מכן מקלפים בעדינות.
- מערבבים בקערה את הטחינה הגולמית עם המים הקרים, מיץ הלימון, שום ומלח. אם רוצים להוסיף עומק טעמים, מוסיפים קורט כמון.
- מוסיפים את בשר החציל לתערובת הטחינה ומערבבים בעדינות. אפשר להשאיר את החציל במרקם גס, או לרסק מעט לקבלת מרקם חלק יותר.
- מעבירים את הסלט לצלחת הגשה, מזליפים מעל שמן זית ומקשטים בפטרוזיליה קצוצה וגרגרי רימון אם רוצים מתיקות וצבע.
- להגשה חגיגית במיוחד, פזרו מעט שקדים קלויים או שבבי שומשום מעל. שילוב המרקמים ייקח את המנה לרמה הבאה.