סלט גורמה חצילים עם גבינת עיזים וצנוברים
סלט עשיר ומפנק שמשלב חצילים קלויים, גבינת עיזים וצנוברים קלויים לחוויה של טעמים ומרקמים.
מצרכים
- 2 חצילים בינוניים, קלויים על הגריל או בתנור
- 100 גרם גבינת עיזים (רכה או קשה, לפי העדפה)
- 2 כפות צנוברים קלויים
- 1/4 כוס שמן זית איכותי
- 1 כף חומץ בלסמי מצומצם (או 2 כפות בלסמי רגיל)
- 1 שן שום כתושה
- מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
- חופן עלי בזיליקום טריים או נענע (אופציונלי)
- קורט פפריקה מתוקה או חריפה, לפי הטעם (אופציונלי)
אופן הכנה
- קולים את החצילים עד שהם רכים וקליפתם שחורה. אפשר להשתמש בגריל, להבה גלויה או תנור בחום גבוה (220 מעלות) במשך כ-30 דקות.
- מקלפים את החצילים ומניחים את הבשר בצלחת. חותכים גס או קורעים בעדינות לקבלת מרקם כפרי.
- מזלפים שמן זית, חומץ בלסמי, שום כתוש ומעט מלח ופלפל על החצילים. מערבבים בעדינות.
- מפזרים מעל גבינת עיזים חתוכה או מפוררת וצנוברים קלויים.
- לקישוט, ניתן להוסיף עלי בזיליקום או נענע, ולתת נגיעות של פפריקה מתוקה או חריפה לפי הטעם.
- להגשה חגיגית במיוחד, מומלץ להוסיף מעט רכז רימונים מעל לקבלת מתקתקות עדינה שתשלים את טעמי הגבינה.