סלט גורמה חצילים עם גבינת עיזים וצנוברים

סלט עשיר ומפנק שמשלב חצילים קלויים, גבינת עיזים וצנוברים קלויים לחוויה של טעמים ומרקמים.

סלט גורמה חצילים עם גבינת עיזים וצנוברים
זמן הכנה: 15 דקות
זמן בישול: 10 דקות
מנות: 4
דרגת קושי: בינוני

מצרכים

  1. 2 חצילים בינוניים, קלויים על הגריל או בתנור
  2. 100 גרם גבינת עיזים (רכה או קשה, לפי העדפה)
  3. 2 כפות צנוברים קלויים
  4. 1/4 כוס שמן זית איכותי
  5. 1 כף חומץ בלסמי מצומצם (או 2 כפות בלסמי רגיל)
  6. 1 שן שום כתושה
  7. מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
  8. חופן עלי בזיליקום טריים או נענע (אופציונלי)
  9. קורט פפריקה מתוקה או חריפה, לפי הטעם (אופציונלי)

אופן הכנה

  1. קולים את החצילים עד שהם רכים וקליפתם שחורה. אפשר להשתמש בגריל, להבה גלויה או תנור בחום גבוה (220 מעלות) במשך כ-30 דקות.
  2. מקלפים את החצילים ומניחים את הבשר בצלחת. חותכים גס או קורעים בעדינות לקבלת מרקם כפרי.
  3. מזלפים שמן זית, חומץ בלסמי, שום כתוש ומעט מלח ופלפל על החצילים. מערבבים בעדינות.
  4. מפזרים מעל גבינת עיזים חתוכה או מפוררת וצנוברים קלויים.
  5. לקישוט, ניתן להוסיף עלי בזיליקום או נענע, ולתת נגיעות של פפריקה מתוקה או חריפה לפי הטעם.
  6. להגשה חגיגית במיוחד, מומלץ להוסיף מעט רכז רימונים מעל לקבלת מתקתקות עדינה שתשלים את טעמי הגבינה.