חציל ורימונים
השילוב של חציל קלוי בניחוח אש עם רימונים מתפצפצים, מנה ראשונה מושלמת או תוספת קלילה.
מצרכים
- 2 חצילים בינוניים, קלויים על להבה גלויה או גריל
- 1/2 כוס גרגרי רימון טריים
- 3 כפות טחינה גולמית
- 1/4 כוס מים קרים (לשליטה על המרקם)
- מיץ מחצי לימון טרי
- 1 שן שום כתושה
- 2 כפות שמן זית איכותי
- פטרוזיליה קצוצה לקישוט
- קורט מלח ים
אופן הכנה
- שורפים את החצילים על להבה גלויה או גריל, מסובבים מדי כמה דקות עד שהקליפה שחורה והבשר רך. מניחים להתקרר, ואז מקלפים בעדינות.
- מערבבים את הטחינה הגולמית עם מים קרים, מיץ לימון, שום ומלח עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
- קורעים בעדינות את החציל בעזרת מזלג או ידיים ומניחים בצלחת הגשה רחבה. יוצקים מעל את הטחינה המוכנה.
- מפזרים מעל גרגרי רימון טריים, מזליפים שמן זית ומפזרים פטרוזיליה קצוצה.
- לשדרוג נוסף, הוסיפו מעל שבבי שקדים קלויים או מעט פפריקה מעושנת.