חציל ורימונים

השילוב של חציל קלוי בניחוח אש עם רימונים מתפצפצים, מנה ראשונה מושלמת או תוספת קלילה.

חציל ורימונים
זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול: 5 דקות
מנות: 4
דרגת קושי: קל

מצרכים

  1. 2 חצילים בינוניים, קלויים על להבה גלויה או גריל
  2. 1/2 כוס גרגרי רימון טריים
  3. 3 כפות טחינה גולמית
  4. 1/4 כוס מים קרים (לשליטה על המרקם)
  5. מיץ מחצי לימון טרי
  6. 1 שן שום כתושה
  7. 2 כפות שמן זית איכותי
  8. פטרוזיליה קצוצה לקישוט
  9. קורט מלח ים

אופן הכנה

  1. שורפים את החצילים על להבה גלויה או גריל, מסובבים מדי כמה דקות עד שהקליפה שחורה והבשר רך. מניחים להתקרר, ואז מקלפים בעדינות.
  2. מערבבים את הטחינה הגולמית עם מים קרים, מיץ לימון, שום ומלח עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
  3. קורעים בעדינות את החציל בעזרת מזלג או ידיים ומניחים בצלחת הגשה רחבה. יוצקים מעל את הטחינה המוכנה.
  4. מפזרים מעל גרגרי רימון טריים, מזליפים שמן זית ומפזרים פטרוזיליה קצוצה.
  5. לשדרוג נוסף, הוסיפו מעל שבבי שקדים קלויים או מעט פפריקה מעושנת.